Material

Vilket material man föredrar för sin lösvagina är mycket individuellt. Generellt kan dock sägas att ju skönare och mer slitstarkt materialet är, dessto dyrare är lösvaginan. Här berättar vi om några av de vanligaste materialen.

LoveSkin

LoveSkin är ett syntetiskt material framtaget exklusivt för att ge känslan av äkta hud. Efter att materialet tvättats blir det ofta kletigt. Därför bör man förvara lösvaginor av LoveSkin i dammfri miljö, förslagsvis i originalförpackningen. Rengörs endast med varmt vatten eftersom tvål kan förstöra materialet.

LoveClone

LoveClone är ett syntetiskt material med hög hållfasthet och flexibilitet. Materialet är allergivänligt och fritt från ftalater. LoveClone ska förvaras mörkt och svalt och rengörs med vatten eller mild tvål. Används endast med vattenbaserat glidmedel eftersom silikon- och oljebaserade glidmedel förstör materialet.

SuperSkin

SuperSkin används i FleshLight’s lösvaginor och är ett patenterat material med unika egenskaper. Enligt tillverkaren finns det inget material som motsvarar känslan och slitstyrkan hos SuperSkin. Materialet är latex- och allergifritt. Sköljes i varmt vatten och lufttorkas – använd aldrig tvål för SuperSkin.

FantaFlesh

Känslan av FantaFlesh påminner om Cyberskin och är mycket lik den äkta varan. Rengör med vatten och mild tvål och låt självtorka.

Jelly

Jelly påminner om mjukt och följsamt gummi. Lösvaginor av jelly innehåller ofta ftalater, en slags mjukgörare för plast. Omfattande tester har visat att ftalater inte innebär några hälsorisker, men det råder fortfarande delade i ämnet.